Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

31 Aralık'ta süre doluyor

31 Aralık

Torba yasadan faydalanmak için belediyeye bugüne kadar 710 kişi başvuru yaptı

Başvuru süresi 31 Aralık’a kadar uzatılan yasa kapsamında Erdek Belediyesine olan vergi borçlarını yeniden yapılandıranların sayısı 710 kişiye ulaştı.
Başvuru taleplerine cevap veren Erdek Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü çalışanları çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
Halk arasında Torba Yasa olarak bilinen 6552 Sayılı Yasa’dan faydalanmak amacıyla Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne başvuran vatandaşlar, belediyeye ait ödenmemiş emlak, çevre ve temizlik vergisi borçlarını yeniden yapılandırıyor. 31 Aralık 2014’te sona erecek başvurular için belediye personeli yoğun olarak çalışmalarını sürdürüyor.
Vadesi 30 Nisan 2014 tarihinden önce olan emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, 6552 Sayılı Yasa kapsamında yeniden yapılan dırılıyor.
Vatandaşlar kimlikleriyle şahsen veya resmi vekili aracılığı ile Erdek Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ndeki matbuu formu doldurarak gerek peşin ödeme, gerekse 18–36 aya kadar taksitlendirme seçeneği ile yapılandırmaya başvurabiliyor. Başvurular ayrıca posta yolu ile de alınabiliyor. Zamanında vergilerini ödeyemeyenleri oldukça rahatlatan uygulamaya vatandaşların ilgisi yoğun. Her gün onlarca kişinin başvurduğu Mali Hizmetler Müdürlüğü, sıra beklenmemesi için süratli bir şekilde sunduğu hizmetle talepleri kısa sürede sonuca bağlıyor.



  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı